آخرین اخبار
مدیرعامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر اینکه صنعت نفت نیازمند سرمایه‌گذاری و بهره‌مندی از فناوری‌های روز دنیا است، بیان کرد: توسعه و سرمایه‌گذاری در صنعت نفت نه یک انتخاب، بلکه یک الزام حیاتی است.

صنعت نفت نیازمند بهره‌مندی از فناوری‌ های روز دنیا

به گزارش پتروشیمی نیوز به نقل از شرکت ملی نفت ایران، بهزاد محمدی با اشاره به جایگاه ویژه ایران در جهان از منظر ذخایر انرژی، بیان کرد: تحریم‌ها طی سال‌های متمادی سبب مسدود شدن درهای کشور به روی صاحبان سرمایه و فناوری شده و همین موضوع کشور را از معادلات جهانی و بازارهای منطقه‌ای دور […]

اشتراک گذاری
27 فروردین 1404
کد مطلب : 3167
به گزارش پتروشیمی نیوز به نقل از شرکت ملی نفت ایران، بهزاد محمدی با اشاره به جایگاه ویژه ایران در جهان از منظر ذخایر انرژی، بیان کرد: تحریم‌ها طی سال‌های متمادی سبب مسدود شدن درهای کشور به روی صاحبان سرمایه و فناوری شده و همین موضوع کشور را از معادلات جهانی و بازارهای منطقه‌ای دور کرده است و اگر این شرایط در کوتاه‌مدت رفع نشود، ایران فاصله معناداری در بخش توسعه نفت و گاز در مقایسه با کشورهای منطقه و جهان پیدا می‌کند.

وی با اشاره به عمر میدان‌های نفتی بر این باور است که امروز صنعت نفت نیازمند سرمایه‌گذاری و بهره‌مندی از فناوری‌های روز دنیا به‌ویژه به‌کارگیری روش‌های EOR/IOR است. به همین دلیل طی سال‌های اخیر، کشور از رقبای منطقه‌ای خود در جذب سهم بازار نفت خام فاصله گرفته‌ و واردکنندگان نفت خام، جایگزین‌های دیگری برای خودشان پیدا کرده‌اند.

تولید ۷۰ درصد گاز ایران از پارس جنوبی

مدیرعامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به برنامه‌ریزی عراق برای افزایش تولید روزانه تا ۶ میلیون بشکه در سال ۲۰۲۹ اظهار کرد: معتقدم برای سرعت‌بخشی به فرآیند توسعه در کشور لازم است به‌جای تمرکز بر اهداف کیفی، بیشتر بر اهداف کمّی و برنامه‌های قابل اندازه‌گیری متمرکز شد.

محمدی به توسعه میدان‌های گازی اشاره کرد و گفت: بیش از ۷۰ درصد گاز مصرفی کشور از مخزن پارس جنوبی تأمین می‌شود و فاصله بین تولید و مصرف گاز در کشور در همه بخش‌ها شامل صنایع بزرگ، کوچک، تجاری و خانگی به شکل معناداری در حال افزایش است. این در حالی است که افت فشار این مخزن، ما را وارد یک چالش جدی می‌کند که اگر برای آن فکری اندیشیده نشود، با وضعیت غیرقابل جبرانی مواجه می‌شویم.

وی با بیان اینکه قطر به‌عنوان شریک ایران در میدان گازی پارس‌ جنوبی در کنار افزایش برداشت از این میدان با سرمایه‌گذاری خارجی، ظرفیت تولید ال‌ان‌جی را از ۷۷ میلیون تن فعلی به ۱۲۶ میلیون تن در سال ۲۰۲۷ افزایش خواهد داد، تصریح کرد: بخش میدان‌های گازی خشکی نیز با توجه به قدیمی‌ بودن، حجم ذخایر کمتری نسبت به مخزن پارس‌ جنوبی دارند، بنابراین نیازمند به‌کارگیری فناوری‌های مدرن است تا تولید از این میدان‌ها به صرفه باشد.

عدم توسعه‌یافتگی در بالادست صنعت نفت بر تأمین خوراک پتروشیمی

مدیرعامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی در خصوص تأثیر توسعه‌ نیافتگی در بالادست صنعت نفت و گاز بر تأمین خوراک صنعت پتروشیمی توضیح داد: برای ایجاد یک میلیون تن ظرفیت در صنعت پتروشیمی حدود ۸۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری لازم است. زمانی که ۱۲ میلیون تن ظرفیت بلااستفاده داریم، یعنی ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام‌شده بلااستفاده و فاقد درآمد داریم.

محمدی تأکید کرد: طی چند سال گذشته، هلدینگ‌های بزرگ پتروشیمی برای رفع نگرانی در تأمین خوراک به سرمایه‌گذاری در بالادست روی آورده‌اند و البته این تقاضا همچنان ادامه دارد، از این رو بهتر است سرمایه‌ پتروشیمی‌ها صرف توسعه زنجیره‌ ارزش در صنعت پتروشیمی و تولید محصولات مورد نیاز صنایع پایین‌دستی شود تا اینکه در بالادست و حوزه تأمین خوراک صرف شود.

وی توسعه و سرمایه‌گذاری در صنعت نفت را نه یک انتخاب، بلکه الزام حیاتی دانست و اظهار کرد: حضور مؤثر شرکت‌های تراز اول دنیا با حجم سرمایه‌گذاری بالا و ارائه بهترین فناوری‌های روز دنیا در کشورهایی نظیر قطر، عربستان و به‌تازگی عراق حاکی از اهمیت نقش سرمایه‌گذاری برای دستیابی به توسعه است. سرمایه‌گذاری حدود ۲۵ میلیارد دلاری شرکت‌های به‌نام در عراق، سرمایه‌گذاری بیش از ۳۰ میلیارد دلاری شرکت‌های تراز اول نفتی در قطر و در دو فاز برای افزایش ظرفیت ال‌ان‌جی همه و همه حاکی از این واقعیت است که برای حفظ و توسعه صنعت نفت و گاز کشورمان زمان زیادی نداریم.

مدیرعامل پیشین شرکت ملی صنایع پتروشیمی مسیر عبور از چالش‌های اساسی صنایع بالادستی نفت و گاز را دارای چند محور کلیدی برشمرد و گفت: این محورها شامل دیپلماسی فعال انرژی، جذب و انتقال فناوری، تقویت توان مالی و فنی شرکت‌های اکتشاف و تولید، اولویت‌بندی طرح‌های کلیدی و توسعه متوازن زنجیره ارزش است.

 

#پتروشیمی_نیوز

#صنعت_نفت

#خبرگزاری_پتروشیمی_نیوز

بزرگترین رسانه صنعت پتروشیمی

اخبار مشابه

توافق جامع راهبردی ایران و روسیه زمینه‌ساز تعمیق همکاری‌های
وزیر نفت تصویب توافق راهبردی ایران و روسیه را گامی مهم برای تعمیق همکاری‌های اقتصادی دانست و تأکید کرد: ظرفیت‌های تعامل میان دو کشور فراتر از چیزی است که تاکنون فعال شده است.

توافق جامع راهبردی ایران و روسیه زمینه‌ساز تعمیق همکاری‌های

توسعه ۵۰ میدان گازی  با سرمایه‌گذاری ۴۱ میلیارد دلاری
سرپرست مهندسی و توسعه شرکت ملی نفت ایران از آماده‌سازی بسته‌های سرمایه‌گذاری برای توسعه ۵۰ میدان گازی کشور با هدف افزایش ظرفیت تولید روزانه گاز تا ۵۰۰ میلیون مترمکعب خبر داد.

توسعه ۵۰ میدان گازی با سرمایه‌گذاری ۴۱ میلیارد دلاری

بازتعریف قراردادهای نفتی  نبردی بی‌پایان در توفان تحریم‌ها
صنعت نفت ایران در میان چالش‌های تحریم و رقابت‌های منطقه‌ای با بازتعریف قراردادهای خود به‌دنبال افزایش جذابیت و جذب سرمایه‌گذاران است؛ تحولی که می‌تواند شریان‌های حیاتی نفت را از محدودیت‌ها خارج کند و افق تازه‌ای برای توسعه و همکاری بین‌المللی بگشاید.

بازتعریف قراردادهای نفتی نبردی بی‌پایان در توفان تحریم‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *